Wednesday, August 01, 2007

Den godaste salladen är hemlagad



Då alla salladsbarer stänger kommer här ett recept på en god sallad
du lätt kan laga själv:

Sallad på Fikon och Getost med en ljummen vinägrett
6 pers.

2 huvud fänkål
5 st fikon, färska
200 g getost, smulad
0,5 dl olivolja
2 msk flytande honung
salt och peppar

Tillagning:
1. Tvätta fänkålen, skiva tunt med kniv eller i matberedare.

2. Lägg ut fänkålen på serveringsfat, skär fikonen i mindre klyftor och lägg på fänkålen. Smula över getosten, låt det ­gärna finnas lite större bitar med. Salta och peppra.

3. Häll olivolja, honung och salt och peppar i kastrull, värm på så allt blandas. Ringla vinägretten över salladen. Servera gärna med gott bröd.

Smaklig måltid, Dominika!

No comments: