Sunday, March 25, 2007

Discovery's MTV Crib



Discovery Travel&Living sände idag ett program om några superrika människor och deras hem.

Tiggy: Köpte ett 1700-tals hus med renoveringsbehov i England. I hennes beskrivning av restaureringsarbetet nämner hon utan omsvep att de polska hantverkarna gjort ett sånt bra jobb med stuckaturen. Hennes hus kostade £9,5 miljoner, undrar just hur mycket dessa polska arbetare fick i lön... Sen blir det riktigt roligt när hon berättar att hon dekorerat väggarna med gesso, en typ av puts, bestående av kokta kaninhudar. Nämde jag att hon var uppväxt på ett slott i Skottland? (Eller var det ett pepparkakshus?)

Mike: Hittade det perfekta läget vid en exotisk strand. Perfekt utsikt. Fantastisk strand. Det fanns bara ett problem. Det bodde redan människor där, närmare bestämt lokalbefolkningen i små hus. Vad gör Mike? Jo, under sex år köper han i hemlighet upp lokalbefolkningens små tomter och river alla små hus. Han minns särskilt en gammal religös tant som tog extra lång tid på sig att gå med på att sälja, vilket han beskrev som en "riktig cliffhanger". Till slut fick han köpa, och på alla dessa tomter slår han upp ett enda stort flermiljondollarhus. Nu kan Mike äntligen luta sig tillbaka och njuta av utsikten. Lycklig. Och han poängterar att man knappt ser några människor på stranden längre. Skönt!

Bör nämna att på intet sätt var detta program vinklat som en problematisering utan endast ett småtrivsamt program där tanken väl är att man ska fascineras av dessa vackra människors vackra hem och drömma om att själv ha det så finfint.

Det finns fler fantastiska exempel i samma avsnitt men som inte ges något utrymme här.

No comments: